Forside‎ > ‎

Nyheter


Ny dirigent

lagt inn 5. mar. 2019, 11:01 av Generalsekretær DNM95   [ oppdatert 5. mar. 2019, 11:02 ]

Vi kan meddele at vår dirigent for - i hvert fall - vårsemesteret heter Rodrigo Sosa Dal Pozzo. Rodrigo kommer opprinnelig fra Venezuela, men (utdannings)veien førte ham via Barcelona til Stockholm, hvor han er operasanger og dirigent.
Inntil nu: Etter å ha hørt at det sagnomspunne Norske Mannskor av 1995 i Tromsø trenger en dirigent, har han bestemt seg for å flytte nordover og bli vår mann. Helt seriøst. Vi gleder oss!

Ny dirigent

lagt inn 22. jun. 2017, 00:20 av Drost DNM95

Med virkning fra 1. august har DNM95 - Tromsøs studentsangere ansatt Lars Kristian Håkestad Eliassen som ny dirigent. Vi ser frem til og gleder oss til en spennende tid sammen. 

Les mer om vår nye dirigent her  

Vi søker nye sangere fra høsten 2017

lagt inn 24. mai 2017, 09:17 av Drost DNM95   [ oppdatert 25. mai 2017, 02:21 ]

Går du med en sangspire i magen eller er du en entusiast med masse erfaring. 
Da er DNM95 koret for deg.

Du kan lese mer om oss her på vår hjemmeside eller på Facebook eller du kan kontakte oss på e-post: styret@dnm95.no eller ringe vår Generalsekretær på mob: 92 43 97 17 

Er du vår nye dirigent?

lagt inn 29. mar. 2017, 05:22 av Drost DNM95   [ oppdatert 3. apr. 2017, 09:47 ]

Det Norske Mannskor av 1995 – Tromsøs Studentsangere er et ambisiøst amatørkor med et jevnt høyt nivå som består av 28 sangere i alderen 20-72 år. Vi er et akademisk mannskor og repertoaret er i stor grad hentet fra den klassiske mannskortradisjonen.


Vi søker en dirigent som stiller krav og skaper engasjement og som ønsker å utvikle koret videre.


Ønskede kvalifikasjoner:

· Høyere relevant utdanning

· Erfaring fra korarbeid

· Engasjement

· Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner

· Behersker piano til bruk ved innøving


Vi tilbyr:

· Engasjerte og dyktige sangere

· Kunstnerisk frihet

· Et tradisjonsrikt og sosialt miljø

· Stabil og ryddig organisasjon og økonomi

· Øvelse 3 timer i uka

· Honorar/lønn etter avtale


Vi legger vekt på relevant erfaring og personlig egnethet.


Stillingen innebærer kvelds- og helgearbeid i forbindelse med øvinger, konserter og oppdrag. Noe reising må påregnes i forbindelse med korstevner, øvelseshelger og turneer. Tiltredelse 1. august.


For mer informasjon om stillingen og koret, ta kontakt med vår leder

Bror-Magnus Strand, Mobil: 92439717 E-post: gereralsekretaer@dnm95.no

eller besøk oss på

www.dnm95.no eller www.facebook.com/dnm95/Søknadsfrist: 7. mai.

Søknad og CV sendes til generalsekretaer@dnm95.no2017 - Med Finland i fokus

lagt inn 3. feb. 2017, 09:14 av Admiraldirigent DNM95

2017 er her, og i år feirer våre kjære naboer i Finland 100 år som selvstendig stat. Vi i DNM95 - Tromsøs studentsangere - tenker å la dette gjennomsyre hele dette året i vårt valg av repertoar. I mai reiser vi dit med hele koret, for første gang, til Oulu (da ser vi bort fra de obligatoriske "harryturene" til Kilpis i forbindelse med øvingshelger i Skibotn!). Der skal vi delta på Nordisk studentsangerstevne (4. - 7. mai) sammen med sangerbrødre og -søstre fra 40 andre akademiske kor i hele Norden. Det gleder vi oss veldig til!

Vi har i en årrekke utforsket Finland og det finske repertoaret for mannskor. Vi har pugget og lært oss tekstuttale, vi har hatt sangere i koret med finlandssvensk som morsmål, vi har liketil sunget sanger på finlandssvensk! Vi elsker Finland og den mystiske, litt dystre, men dog så uendelig vakre melankolien som så ofte gjennomsyrer poesien og kunsten der. Vi har gjort oss kjent med den unge og talentfulle Toivo Kuula, som døde bare 34 år gammel. Vi har lært Selim Palmgren, som også kalles "Finlands Chopin" å kjenne. Ja, for hvis du tror at finsk musikk kun handler om Jean Sibelius, så har du ett og annet å lære!

Begynn med denne spillelista på Spotify - så snakkes vi!

Kunne du tenke deg å være med og synge hos oss? Vi tar inn nye sangere på alle stemmer, og særlig deg som synger tenor eller bass. Ta kontakt med oss straks - lik og følg oss på facebook - send gjerne en epost til styret@dnm95.no og din drøm kan bli virkelighet!

Tromsø i mai. Vi vet det skjer i år også og vi elsker det.

DNM95 tar sommerferie

lagt inn 31. mai 2016, 00:27 av Nettredaksjonen DNM95   [ oppdatert 31. mai 2016, 00:28 ]


Studentene er i ferd med å forlate Tromsø og vi i DNM95 tar oss en velfortjent sommerferie. 
Vi starter opp igjen med prøvesang 25. og 27. august og oppfordrer alle som ønsker å slutte seg til oss om å møte opp. 
Vi vil svare på henvendelser hele sommeren. 

Ønsker alle en riktig god sommer! 

Hurra for 17. mai!

lagt inn 16. mai 2016, 05:55 av Admiraldirigent DNM95

Også i år vil Det Norske Mannskor av 1995 bidra til feiringa av Grunnlovsdagen. Etter vår tradisjonelle fellesfrokost på Skihytta, kan du oppleve oss her:

Kl. 12:
Festkonsert på Pingvinen Scene, Universitetssykehuset Nord-Norge, Breivika

Kl. 14:
Liten utendørskonsert på rådhustrappa ved hovedinngangen

Kl. 16.30:
Vi deltar i borgertoget sammen med de andre medlemsgruppene i Studentsamfunnet DrivJubileum 20 år

lagt inn 16. mai 2015, 09:33 av Admiraldirigent DNM95

Det er ikke til å tro, men i hele 20 år har DNM95 bedrevet mannssang i verden. Nå feirer vi oss selv med en festlig jubileumskonsert, hvor vi får besøk av mange av våre gode venner og samarbeidspartnere gjennom tidene. Her skal det mimres, feires og synges! 

Vi inviterer vårt kjære publikum til jubileumskonsert i byens flotteste storstue, nemlig Sparebankens festsal. 

Svært mange av våre tidligere sangere har meldt sin ankomst til feiringa, og ett av høydepunktene (for høydepunktene vil stå i kø) blir når vi inviterer alle tidligere sangere opp på scenen for å fremføre et stykke musikk vi alle setter svært stor pris på. Hva da? Møt opp, så får du høre! 17. mai 2015!

lagt inn 16. mai 2015, 09:29 av Admiraldirigent DNM95

DNM95 tar som vanlig ikke lett på grunnlovsdagen, og vil tradisjonen tro også i år gi en konsert på Pingvinen scene på UNN Breivika kl 12.30. 

Deretter setter vi kursen mot sentrum, hvor vi sammen med Tromsø Akademiske Kvinnekor, vår bedre halvdel, vil servere byens folk en herlig festkonsert i vår lyse og fagre rådhusfoaje. 

Alt er gratis - musikken er selvsagt velegnet for dagen - hjertelig velkommen! 

Utferdsdråpa - nyoppføring av et glemt nordnorsk storverk

lagt inn 20. jan. 2015, 07:05 av Admiraldirigent DNM95   [ oppdatert 18. mar. 2015, 07:13 ]

En avglemt nordnorsk komponist kommer fram i lyset igjen i vårens store konsertprosjekt, som er et et samarbeid mellom DNM95 og Tromsø byorkester. 

Høsten 2003 snublet vår admiraldirigent Akselsen tilfeldigvis over et nedstøvet korpartitur på Septentria antikvariat i Tromsø, et verk for mannskor, barytonsolist og orkester med tittelen "Utferds-draapa", til tekster av Per Sivle. Hva kunne dette være for noe? Komplett ukjent for de fleste, men etter litt undersøkelse fant vi fort ut at det her var snakk om en nordnorsk komponist som har vært bortglemt i mange år, men som nå er på vei ut i lyset igjen. Vi snakker om Fridtjov Anderssen, opprinnelig fra Beiarn og Bodø. 

Etter mye snakk, drømming og leting skal endelig planene realiseres: søndag 26.4 blir det konsert i Tromsø Domkirke, og da skal omsider Utferdsdråpa fremføres igjen, for første gang på rundt 40 år. Verket var urfremført i 1924 og ble mye spilt etter det, men siden har det gått i glemmeboka. 

Med på laget har vi vært så heldige å få Tromsø Byorkester med dirigent Maria Medby Tollefsen og baryton Harald Bakkeby Moe. Øvinga er godt i gang, og vi fryder oss over å oppdage denne spennende musikken - og vi håper at vår fremføring av den skal føre til enda flere fremførelser i årene fremover! 1-10 of 49