Forside‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

2017 - Med Finland i fokus

lagt inn 3. feb. 2017, 09:14 av Admiraldirigent DNM95
2017 er her, og i år feirer våre kjære naboer i Finland 100 år som selvstendig stat. Vi i DNM95 - Tromsøs studentsangere - tenker å la dette gjennomsyre hele dette året i vårt valg av repertoar. I mai reiser vi dit med hele koret, for første gang, til Oulu (da ser vi bort fra de obligatoriske "harryturene" til Kilpis i forbindelse med øvingshelger i Skibotn!). Der skal vi delta på Nordisk studentsangerstevne (4. - 7. mai) sammen med sangerbrødre og -søstre fra 40 andre akademiske kor i hele Norden. Det gleder vi oss veldig til!

Vi har i en årrekke utforsket Finland og det finske repertoaret for mannskor. Vi har pugget og lært oss tekstuttale, vi har hatt sangere i koret med finlandssvensk som morsmål, vi har liketil sunget sanger på finlandssvensk! Vi elsker Finland og den mystiske, litt dystre, men dog så uendelig vakre melankolien som så ofte gjennomsyrer poesien og kunsten der. Vi har gjort oss kjent med den unge og talentfulle Toivo Kuula, som døde bare 34 år gammel. Vi har lært Selim Palmgren, som også kalles "Finlands Chopin" å kjenne. Ja, for hvis du tror at finsk musikk kun handler om Jean Sibelius, så har du ett og annet å lære!

Begynn med denne spillelista på Spotify - så snakkes vi!

Kunne du tenke deg å være med og synge hos oss? Vi tar inn nye sangere på alle stemmer, og særlig deg som synger tenor eller bass. Ta kontakt med oss straks - lik og følg oss på facebook - send gjerne en epost til styret@dnm95.no og din drøm kan bli virkelighet!

Tromsø i mai. Vi vet det skjer i år også og vi elsker det.
Comments