Forside‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

DNM95 debuterer på Nordlysfestivalen

lagt inn 25. jan. 2013, 04:35 av Admiraldirigent DNM95
Conditions - Et pirrende møte mellom jazz og mannskor

Overraskelser og spennende opplevelser er i emning når trioen Øystein Blix, Alexander Kostopolous og Kristian Svalestad Olstad, ber oss på besøk i sitt mangfoldige musikalske univers.


De inviterer til urpremiere på nyskrevet musikk for el-gitar, trommer, trombone – og mannskor! Og når Det Norske Mannskor av 1995 entrer lydbildet forsterkes trioens uttrykk, og det klanglige universet utvides enda noen knepp.

Sammen utforsker de mystiske, stemningsfulle melodier, og improvisasjoner blander seg med sfæriske klanger og rytmer. Verdensteatrets frodige veggmalerier danner en perfekt ramme for urpremieren på det sansepirrende verket «Conditions». Verket er basert på nyskrevet musikk av Øystein Blix, og er hans andre komposisjon for kor og orkester.

Øystein Blix har arbeidet med improvisert musikk, både som utøver og komponist, helt siden studietiden på åttitallet, ved jazzlinja i Trondheim. Han er kjent fra en rekke musikalske sammenhenger og har i mange år vært en sentral aktør i nordnorsk jazzmiljø, både som musiker og organisator. Øystein har hatt ansvaret for en mengde musikalske prosjekter, fra egne bands nasjonale og internasjonale turneer til å organisere og stå i spissen for prosjekter som Nordnorsk Storband. I Tromsø er han også kjent som leder av jazzklubben og primus motor for den suksessrike Romjulsjazzen. Øystein har også bidratt i forbindelse med flere plateutgivelser - både med egne band og som musiker, produsent og utgiver for andre.

I trioen på dette prosjektet har han med seg trommeslager Aleksander Kostopolous og gitarist Kristian Svalestad Olstad. Begge er blant byens mest markante musikere.

Kristian Svalestad Olstad er oppvokst på Jessheim, men har holdt til i Tromsø siden 2005. Her har han tatt mastergrad i rytmisk musikk ved Universitetet. I tillegg til å være en fremragende gitarist, har Kristian utmerket seg med sin elektroniske musikk. Dette preger ham også som gitarist. Han anser summen av effektpedaler, elektronikk og gitar som sitt hovedinstrument og ikke gitaren alene.

Alexander Kostopolous kommer fra Bodø og avla sin bachelor i musikk ved Musikkonservatoriet i 2011. Sin unge alder til tross, har han rukket å gjøre seg bemerket i en imponerende rekke konstellasjoner som spenner fra duo til Tromsø Kammerorkester.

Det Norske Mannskor av 1995, under ledelse av Hanne-Sofie Akselsen, bringes inn som et kraftfullt element i konserten. Koret understreker trioens lydbilde og uttrykk og utvider deres musikalske univers. De bidrar virkelig til å understreke spennvidden i Blix´ musikalske univers.


Comments