Forside‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

DNM95s studentluejakt

lagt inn 16. apr. 2012, 03:16 av Admiraldirigent DNM95
DNM95 har besluttet å knytte seg enda nærmere til den akademiske studentsangtradisjonen. Først begynte vi å opptre i kjole og hvitt, nå ønsker vi å bruke hodeplagg. Det korrekte hodeplagg for et kor som vårt, er den norske studentlua. 

I Sverige bruker man det de kaller "studentmössa", deres variant av russelua, en hvit lue med brem. I Norge hadde vi også en slik lue - ikke russelua, som man får når man er avgangselev på videregående skole, men den sorte studentlua, med stor dusk og kunnskapsgudinnen Minerva foran. Denne lua kunne man ikke kjøpe før man hadde både bestått eksamen artium, samt blitt immatrikulert på universitetet. Dessverre fant man ca i 1973 ut at dette var en kjedelig gammel skikk som man like gjerne kunne slutte med, og dermed forsvant både luene og de som produserte dem. 

Det er i dag ikke mulig å få tak i nye studentluer, men vi er sikre på at de fins der ute. Den Norske studentsangforening i Oslo, vårt broderkor der, bruker disse luene, og de samler stadig inn luer fra folk som har dem liggende. Vi har til nå klart å få fatt på rundt 15 luer, men vi er ca 25 stykker i koret, så det holder ikke helt. 

Har du en slik liggende, eller vet du om noen som har? Vi blir veldig takknemlige hvis dere vil vurdere å la oss få adoptere lua. Vi lover å bringe den ut i lyset til heder og verdighet igjen! Ta kontakt med vår intendant Mats Roar Sakshaug på epost intendant@dnm95.no eller mobiltelefon 4810 2796. 

Har du en slik? Vi trenger den! 

Comments