Forside‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

I will greatly rejoice - en førjulskonsert

Det Norske Mannskor av 1995 med admiraldirigent Hanne-Sofie Akselsen inviterer for første gang til egen førjulskonsert! Med seg som gjester har de sitt nystiftede og lovende søsterkor, Tromsø Akademiske Kvinnekor (TAKk) med dirigent Bjarne Isaksen, og på klaver får vi høre selveste Ole Bolås.

Det Norske Mannskor av 1995 har i høst jobbet blant annet med musikk av Knut Nystedt, og vi får høre to av hans kjente verk:I will greatly rejoice og Peace I leave with you. Begge verkene er opprinnelig skrevet for blandet kor, men er omarrangert for mannskor av komponisten selv. TAKk, som er nærmest for debutanter å regne, satser friskt på utdrag fra Benjamin Brittens “A ceremony of carols”.

Hver for seg vil de to korene også servere kjente og kjære – og kanskje litt mindre kjente – julesanger og høydepunktene vil stå i kø. Korene skal også sammen fremføre blant annet Robert Pearsalls Lay a garland, motett for 8-stemt kor, som ifølge en av koristene “må være det vakreste som noensinne er skrevet for kor”.

For å toppe det hele har vi med oss den velrenommerte og dyktige pianisten Ole Bolås, som siden 2008 har jobbet som universitetslektor i klaver ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Han byr på utdrag fra Tsjaikovskijs juleklassiker Nøtteknekkersuiten og kanskje får vi høre en av de gamle juleparafrasene av vår egen Rudolph Magnus Forwald?

DNM95 og TAKk er medlemsgrupper i Studentsamfunnet i Tromsø. Samfunnsborgere får borgerpris på billetten.


Ole Bolås
Comments