Forside‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Liebe und Wein - en romantisk aften

lagt inn 26. feb. 2011, 03:13 av Admiraldirigent DNM95

Det Norske Mannskor av 1995 med dirigent Hanne-Sofie Akselsen inviterer til konsert med tysk romantisk musikk. Med sopran Berit Norbakken Solset og pianist Ole Bolås skal de mane frem de yndigste av vårblomster, de tristeste kjærlighetshistoriene, de grusomste og mest uutholdelige av lengsler, de mest overmodige av drikkeviser samt si noen alvorsord om tida som bare går og går uten at vi kan gjøre noe med det.

Det blir tekster av både selveste Goethe og Schiller, og musikk av både Schubert, Mendelssohn og Schumann. Vi får høre utdrag fra sistnevntes “Frauenliebe und Leben”, samt Schuberts klassiker “Ständchen”, som omhandler en kanskje noe ubetenksom nattlig framferd på den utkåredes kammers. Har du forresten lurt på hva du bør satse på dersom valget står mellom kjærlighet eller vin? Dikteren J. Mosen hadde svaret – og både Mendelssohn og Schumann satte musikk til det. Vi slår like gjerne til med begge versjonene!

Det Norske Mannskor av 1995 er en medlemsgruppe i Studentsamfunnet i Tromsø og korets sangere har akademisk tilknytning både som studenter og ansatte ved UiT, eller de har akademisk bakgrunn fra andre steder.

Berit Norbakken Solset ble under Festspillene i Bergen 2006 en av to vinnere i Rikskonsertenes prestisjetunge konkurranse INTRO-klassisk. Hun er en ofte benyttet solist, så vel som ensemblesanger, med et repertoar som spenner fra tidlig barokk og wienerklassissisme til moderne og samtidsrepertoar, og hun søker aktivt å fremføre musikk som ikke ofte er spilt. Hun har jobbet med Tromsø Symfoniorkester ledet av Bjarte Engeset, Collegium Musicum ledet av Martin André og Cape Town Philharmonic Orchestra ledet av Kåre Hanken. Hun har blant annet gjort solistoppdrag ved Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Nord-Norge, på Troldhaugen i Bergen. Norbakken Solset jobber fast sammen med Ingfrid Breie Nyhus på hammerklaver og moderne klaver, og er fast medlem av Det Norske Solistkor, ledet av dirigent Grete Pedersen.

Ole Bolås kommer opprinnelig fra Sande i Vestfold og er en merittert pianist. Høsten 2008 ble han ansatt som universitetslektor i klaver ved Musikkonservatoriet i Tromsø. Han har de senere årene også hatt en betydelig opptrapping av frilans konsertvirksomhet, bl.a. var han solist med orkester i Polen i forbindelse med 200-årsjubiléet for Chopin’s fødsel i 2010. I 2011 skal han turnere i USA og Kina, der han bl.a. skal fremføre Griegs A-mollkonsert i Los Angeles og New York.

Stedet er ærverdige Sparebankens festsal – som også byr på Tromsøs kanskje nyeste konsertflygel. Kjærlighet og vin – det er servert!
Berit Norbakken Solset, foto: Arne Lutro

Ole Bolås
Comments