Forside‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Til Tromsø - fra universitetet - en jubileumskonsert

lagt inn 3. nov. 2011, 15:34 av Admiraldirigent DNM95

Tromsø domkirke fyller 150 år i høst, og universitetet gir i den anledning en konsert med DNM95 i gave til byen!

I forbindelse med domkirkens jubileum vil vi feire byens første ordentlige domkantor, Adolf Thomsen, kjent for melodien til Elias Blix' "Barndomsminne fraa Nordland" (Å, eg veit meg eit land). Thomsen var en ivrig komponist og vi har funnet fram en til nå ukjent komposisjon: "Til Tromsø" er en klassisk bysang som hyller byen vår med alle dens fortrinn og ulemper, mange er like aktuelle nå, mer enn 100 år senere. Sangen skal nærmest urfremføres i nyarrangert og gjendiktet versjon. Det blir også servert et par andre Thomsen-godbiter. 

I tillegg blir det norsk musikk av blant andre hans venn Edvard Grieg, og med baryton Harald Bakkeby Moe som solist står høydepunktene i kø når vi forsyner oss av "Album for Mandssang", Landkjenning og mange fler! Vi får også høre verker av blant andre Halfdan Kjerulf, Knut Nystedt med flere. Ole Bolås, lektor ved musikkonservatoriet, medvirker på klaver. Dirigent og kunstnerisk leder er Hanne-Sofie Akselsen.

Fordi denne konserten er en gave til byen, er det gratis inngang, så hva venter du på - møt opp og få med deg en uforglemmelig aften med både drønn og fylde.


Comments