Forside‎ > ‎Nyheter‎ > ‎

Utferdsdråpa - nyoppføring av et glemt nordnorsk storverk

lagt inn 20. jan. 2015, 07:05 av Admiraldirigent DNM95   [ oppdatert 18. mar. 2015, 07:13 ]
En avglemt nordnorsk komponist kommer fram i lyset igjen i vårens store konsertprosjekt, som er et et samarbeid mellom DNM95 og Tromsø byorkester. 

Høsten 2003 snublet vår admiraldirigent Akselsen tilfeldigvis over et nedstøvet korpartitur på Septentria antikvariat i Tromsø, et verk for mannskor, barytonsolist og orkester med tittelen "Utferds-draapa", til tekster av Per Sivle. Hva kunne dette være for noe? Komplett ukjent for de fleste, men etter litt undersøkelse fant vi fort ut at det her var snakk om en nordnorsk komponist som har vært bortglemt i mange år, men som nå er på vei ut i lyset igjen. Vi snakker om Fridtjov Anderssen, opprinnelig fra Beiarn og Bodø. 

Etter mye snakk, drømming og leting skal endelig planene realiseres: søndag 26.4 blir det konsert i Tromsø Domkirke, og da skal omsider Utferdsdråpa fremføres igjen, for første gang på rundt 40 år. Verket var urfremført i 1924 og ble mye spilt etter det, men siden har det gått i glemmeboka. 

Med på laget har vi vært så heldige å få Tromsø Byorkester med dirigent Maria Medby Tollefsen og baryton Harald Bakkeby Moe. Øvinga er godt i gang, og vi fryder oss over å oppdage denne spennende musikken - og vi håper at vår fremføring av den skal føre til enda flere fremførelser i årene fremover! Comments